classic-ikon-block-food Messenblok-9876 Global Knives CATEGORY Lifestyle

 

Als u een keukenmes wilt kopen is het belangrijk dat u weet wat u nodig heeft en welk keukenmes het beste aan uw wensen voldoet.

De snijeigenschappen van een keukenmes worden voor een groot gedeelte bepaald door de dikte van het mes. Hoe dikker een keukenmes is hoe meer weerstand het opwekt bij het snijden.
Een dun mes is moeilijk te maken en vereist staal met een hoge weerstand tegen vervorming (=hardheid). De dunste messen zijn daarom relatief duur en vaak gemaakt van niet-roestvast staal.

Van oudsher heerst er bij veel mensen de opvatting dat keukenmessen gesmeed moeten zijn. Smeden was vroeger de manier om staal geschikt te maken voor het maken van messen. Tegenwoordig brengen de staalfabrikanten echter staal op de markt dat al de gewenste structuur en samenstelling heeft.

Ieder mes moet af en toe geslepen worden. Messen die niet bot worden bestaan niet! Daarom hebben wij regelmatig een vakkundig messenslijper in onze winkel present.
Vanaf de eerste snee wordt een mes botter en om optimaal plezier van je keukenmes te hebben moet je het scherp houden. Wacht niet tot het bot is want dan heb je gemiddeld genomen met een half scherp mes gesneden!

wusthof global zwilling

 

 

15_Arns-Media_aarns-koken_0025_enf.jpg
lecreuset.jpg

 

 

Donderdag 26 oktober 2017 begint de opheffingsuitverkoop.

11_aarns_0026.jpg